Πάνε αυτοί...
StavrosΜέσα σε δύο ημέρες μόλις, άκουσα για τρεις διαφορετικές περιπτώσεις στελεχών από εκείνους που είχαν ξεχωρίσει προτού συμβεί η σύγκρουση. Ο ένας, λένε, θα πάει στο ΠΑΣΟΚ, ο άλλος προσανατολίζεται προς τους εκσυγχρονιστές της Νέας Δημοκρατίας, ο τρίτος ετοιμάζεται να επιστρέψει στη δουλειά του. Είναι δυσάρεστο όλο αυτό, αλλά είναι η πραγματικότητα ότι το Ποτάμι κινδυνεύει να μας αφήσει χρόνους.

Μετά την απογοήτευση των εκλογών και τον αποδεκατισμό της κοινοβουλευτικής ομάδας από τους καλύτερους, το Ποτάμι δεν υπάρχει πια. Ο Σταύρος είναι φανερό ότι έχει περιέλθει σε κατάθλιψη (άκρως σεβαστή κατάσταση), ενώ από ό,τι έχω αντιληφθεί, στα σοβαρά θέματα στη Βουλή το κόμμα εκπροσωπεί πλέον ο ποδηλάτης με το ξυρισμένο κρανίο. Καλός ο ποδηλάτης, δεν λέω. Φτάνει αυτό όμως; Επίσης, γιατί εξαφανίστηκε από το προσκήνιο ο Χ. Θεοχάρης; Αυτός είχε μεν, κάποιες φορές, την υπερβολή του συνεσταλμένου ανθρώπου που ανακάλυψε την τόλμη του μέσα στη μάχη, ήταν όμως και η ανακάλυψη από όσους φρέσκους έβαλε το Ποτάμι στη Βουλή.

Το πράγμα, βέβαια, έδειχνε ότι είχε αρχίσει να πηγαίνει στραβά ήδη από την εποχή της πρώτης φοράς Αριστερά. Εβλεπες τον Σταύρο να βγαίνει με το σακίδιό του από το Μαξίμου ύστερα από συνάντηση με τον Τσίπρα και αμέσως καταλάβαινες πόσο γοητευμένος ήταν από την εξουσία – και μάλιστα την εξουσία στα χέρια «λαϊκών παιδιών». Τον άκουγες έπειτα να κάνει τις δηλώσεις του και αναρωτιόσουν αν ήταν στη συμπολίτευση ή την αντιπολίτευση. Προφανώς, κατάλαβε πόσο μοιραία ήταν η γοητεία στην οποία είχε αφεθεί, όταν ζήτησε από τον λαό 10% και έλαβε αυτό που έλαβε. Τώρα όμως είναι μάλλον αργά για να διορθώσει ο ίδιος, γιατί θα κακιώσει πολύ και αυτό θα διώξει περισσότερο κόσμο.

Το Ποτάμι όμως δεν πρέπει να στερέψει. Θα είναι κρίμα εάν συμβεί αυτό όχι για όποιον άλλο λόγο, αλλά επειδή την επομένη φορά θα είναι ακόμη δυσκολότερο να συγκεντρωθούν αξιόλογοι άνθρωποι εκτός επαγγελματικής πολιτικής και να τολμήσουν. Ο Σταύρος είχε την τηλεοπτική «λάμψη» (όσο διήρκεσε) για να τραβήξει γύρω του και προσωπικότητες για στελέχη και ψηφοφόρους με σκοπό ένα νέο κόμμα. Αφού τους μάζεψε, όμως, δεν είχε την ικανότητα να τους κάνει κόμμα. Ας προχωρήσει στη διαδοχή, μήπως και σωθεί η κατάσταση...

Πηγή: Καθημερινή