"Αγάπη με το στανιό και δεινά με το νόμο..."
Christ 14Τι έρχεται καμιά φορά στο νου του ανθρώπου, διαβάζοντας τα διάφορα σχόλια και παροτρύνσεις των οπαδών του καινούργιου καθεστώτος!

Περάσανε
 πολλά χρόνια και είχα ξεχάσει την περίπτωση. Ήρθε και πάλι στο νου μου τις τελευταίες μέρες διαβάζοντας τους διάφορους χαρακτηρισμούς σε σχόλια κάτω απο διάφορα άρθρα σκεπτόμενων δημοσιογράφων και πολιτών.

Πρόκειται για μια ιστορία που μου είχε διηγηθεί ο Παναγιώτης από την εποχή που υπηρετούσε τη θητεία του.

"Χαρακτηρισμένος"... εθνικόφρων ο Παναγιώτης, μετατέθηκε από το καθεστώς των συνταγματαρχών στο ΕΑΤ-ΕΣΑ. Εκεί ανακρίνανε τους... αντιφρονούντες. Του έτυχε να ασχοληθεί με την ανάκριση όσων είχαν συλληφθεί στις διαδηλώσεις του πολυτεχνείου. Σκοπός τους ήταν να τους... συνετίσουν. Να τους επιβάλουν την... αγάπη στην πατριδα και το έθνος. Γι αυτό προσπαθούσαν να τους αναγκάσουν να φωνάξουν "ζήτω η Ελλάς" και "ζήτω η Πατρίς" και άλλα παρόμοια. 
Ο Παναγιώτης δεν μπορούσε να καταλάβει πως είναι δυνατόν να αρνείται ένας Έλληνας να δηλώσει αγάπη για την πατρίδα του. Ακόμα και χρόνια μετά τη μεταπολίτευση, όταν μου διηγήθηκε το περιστατικό, δεν μπορούσε να αντιληφθεί πως η άρνηση των πολιτών, να δηλώσουν πίστη, δεν αφορούσε στην πατρίδα τους, αλλά στην πατρίδα που υπηρετούσε ο Παναγιώτης και οι όμοιοί του.

Περάσανε χρόνια πολλά από τότε. Αφορμή να το θυμηθώ είναι η συμπεριφορά των επηρεασμένων από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Τότε η μομφή ήταν πως οι αντιφρονούντες ήταν με τους κομουνιστές. Σήμερα πως είναι με τους δανειστές. Άλλοι καιροί, άλλοι εχθροί, αλλά το ίδιο πνευματικό επίπεδο των ανθρώπων που υπηρετούν τα καθεστώτα. Τώρα η... μομφή είναι: 
"Εσύ είσαι με τους δανειστές και εναντίον της πατρίδας;"

Χρήστος Ξηρομερίτης