Άρθρα

Απαξιώσαμε την γενέθλια γη που πατούμε…

mariosΑναλογιστήκαμε ποτέ  άραγε ο καθένας μας ποιος φταίει… και σε τι κάναμε λάθος και εμείς οι ίδιοι  ώστε να φθάσουμε ως εδώ. Έκανε ο καθένας μας την αυτοκριτική του  και αναρωτηθήκαμε πόσες φορές άραγε επαναλάβαμε το ίδιο σφάλμα. Τι ελπίζαμε, τι ονειρευτήκαμε και τι δεν έγινε όπως θα έπρεπε…

Δεν θα διαβώ το κατώφλι της λογικής που θέλει να μεταλαμπαδεύσει το κλισέ «όλοι μαζί τα φάγαμε» ούτε θα αποσκιρτήσω με την ρητορική ερώτηση:  οι πολιτικοί φταίνε ή εμείς τους εκπαιδεύσαμε να λειτουργούνε όπως είδαμε τα τελευταία 25 χρόνια.

ΌΧΙ φίλοι και συμπολίτες. Δεν θα αποδώσω αλλού τις ευθύνες του λαού! Δεν υπάρχουν αποδιοπομπαίοι τράγοι! Επιτελέσαμε  μόνοι μας το χειρότερο έργο στην υπηρεσία της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Μας δόθηκε  το πιο δυνατό όπλο από αρχής της Αθηναϊκής  Δημοκρατίας, αυτή η απόλυτη έμπνευση που ξεπήδησε από την Ελλάδα και εμείς μόνοι μας την ξεφτίσαμε!

Πόσες φορές κατά συρροή και κατ επανάληψη αδικήσαμε τα όνειρά μας και κατεβάσαμε τον πήχη όχι μόνο των δικών μας ονείρων αλλά και των παιδιών μας και άλλων μετά από αυτά! Η σκληρή αλήθεια είναι ότι δεν πράξαμε αυτό που μας δίδαξε ο Ηρακλής από αρχαιοτάτων χρόνων, ότι Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΤΗΣ ΑΡΕΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΚΟΤΡΑΧΑΛΟ ΚΑΙ ΔΥΣΒΑΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ, αλλά θα έπρεπε για εμάς τους απογόνους των Ελλήνων  να αποτελεί  «ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ».

Δυστυχώς επιλέγαμε πάντοτε τους άλλους δρόμους, ασκώντας το Δημοκρατικό και πανίσχυρο δικαίωμα μας (αυτό της ψήφου) λαθεμένα .

Ψηφίζαμε μέχρι και σήμερα ανθρώπους όχι για το καλό της πατρίδας και το κοινό συμφέρον που μακροπρόθεσμα θα ωφελούσε και εμάς αλλά με γνώμονα ο καθένας την τσέπη του και το νοικοκυριό του!

Ψηφίζαμε ανθρώπους που δεν μπορούσαν ούτε τον πήχη να σηκώσουν, ούτε το βάρος των ιστορικών ευθυνών. Και όμως μας αρκούσε γιατί μας εξυπηρετούσαν ή αυτοί ή το σύστημα τους !

Στηρίζαμε με την ψήφο μας ανθρώπους χωρίς όραμα και όνειρα ή αυτά έφταναν μέχρι την τσέπη τους! Δυστυχώς βοηθήσαμε όλοι μας να αναρριχηθούν άνθρωποι που δεν τους ένοιαζαν οι επόμενες γενιές ή τους ένοιαζε μόνο η δικιά τους ή το επίθετό τους!

Έχουμε τεράστια συνευθύνη όλοι μας αλλά η ευθύνη και η δύναμη της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ είναι πάλι στα χέρια τα δικά μας! Ο γνωστός λαϊκισμός του χθες που δυστυχώς είναι υπαρκτός ακόμη και σε κεντρικό επίπεδο αλλά και σε αυτοδιοικητικό επίπεδο πρέπει να εξοστρακιστεί!

Δεν υπάρχουν πολλοί δρόμοι γιατί η Αλήθεια είναι μια και σ’ αυτήν οδηγεί μόνο ένα μονοπάτι! Πρέπει να αλλάξουμε ταχύτατα, να προσαρμοστούμε ακόμη πιο γρήγορα και να εργασθούμε ψυχικά, σωματικά και πνευματικά με άλλους ρυθμούς, που μόνο ο Έλληνας μπορεί, για να ξεπεράσουμε αυτήν την Ελληνική τρικυμία σύντομα!

Οι μεμψιμοιρίες και οι κακομοιριά δεν αξίζουν σε κανέναν Έλληνα.

Δουλειά, αγώνας και ηθικό φρόνημα υψηλό ήταν πάντα τα χαρακτηριστικά της φυλής μας, τα οποία τις τελευταίες δεκαετίες τα απαρνηθήκαμε λες και αυτές οι λέξεις ήταν ντροπή!

Ας τείνουμε μια χείρα βοηθείας στον διπλανό μας, ας διαθέτουμε τις οικονομίες μας μόνο και αποκλειστικά σε ΕΛΛΗΝΙΚΑ καταναλωτικά είδη και ας πούμε στις οικογένειες μας ότι  μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς τα εισαγόμενα προϊόντα .

Ήρθε η ώρα να αποδείξουμε ότι είμαστε πιο ώριμοι από αυτό που νομίζουνε ή θέλουν να διαδίδουν κάποιοι στα διεθνή ΜΜΕ .

Ήρθε η ώρα του πατριωτικού καθήκοντος για τον καθένα μας!

Ας αναλογιστούμε και ας πράξουμε…!

Μάριος Ξηρομερίτης

(Ο κ. Ξηρομερίτης είναι χειρούργος ουρολόγος, με πολυετή προσφορά στα κοινά του νομού και της πόλης)