"Εθνική κληρονομιά"!!!
KadosΚληρονομιά είναι όταν έχεις τα χαρίσματα, ή τουλάχιστον την προίκα (γνώση) των αρχαίων. Εμείς τους έχουμε απλά να τους επικαλούμαστε, ή να τους βάζουμε στις προμετωπίδες των εστιατορίων στο εξωτερικό (Mousaka ala Sokrates). Όσοι διδάχτηκαν απο τους αρχαίους Έλληνες, δημιούργησαν και δημιουργούν πολιτισμούς στα πέρατα της γης και κτίζουν σύγχρονους... παρθενώνες.
Εμείς, δυστυχώς, θεωρούμε την αριστεία ρετσινιά. Οι φωτογραφίες, που τραβήχτηκαν την Παρασκευή 27/001/2017 στο κέντρο της Αθήνας, δείχνουν τα έργα των καταπατητών και των καταληψιών του τόπου, όπου μεγαλούργησαν κάποτε όλοι αυτοί που μας αρέσει να λέμε πως είμαστε απόγονοί τους.

Περισσότερα...

Πεζοδρόμια σε ελληνικές πόλεις
Το ένα πεζοδρόμιο στην ΑΘήνα, το άλλο στη Λάρισα. Και τα δυο σχεδιασμένα και κατασκευασμένα από Έλληνες για Έλληνες. Η ίδια παιδεία, η ίδια αντίληψη και οι ίδιες... συνήθειες.
Κατά τα άλλα... σχεδιάζουμε ράμπες για άτομα με ειδικές ανάγκες και ειδικές πλάκες πεζοδρομίου για τυφλούς. Αλλά πως θα φτάσουν οι συμπολίτες μας μέχρι εκεί δεν μας νοιάζει. Ήθελα να 'ξερα ποιοί βάζουν τις υπογραφές 

Περισσότερα...

Όταν οι αστυνομικοί γίνονται νομοθέτες...
Αυτή η πινακίδα απαγορεύει τη στάση. 
Stash 100Από τη στιγμή που σταματάει κάποιος έστω και για λίγο, πρέπει να υποστεί τις συνέπειες του νόμου. Αυτό προβλέπει ο νόμος. Και για να τοποθετηθεί η πινακίδα στο συγκεκριμένο σημείο, κάποιοι ειδικοί μελέτησαν τι εξυπηρετεί στην εύρυθμη λειτουργία μιας πόλης και αποφάσισαν πως στο συγκεκριμένο σημείο δεν πρέπει να σταματάει ΚΑΘΟΛΟΥ αυτοκίνητο. Διαφορετικά θα τοποθετούσαν την πινακίδα με την μια κάθετο που απαγορεύει τη στάθμευση. 

Τι συμβαίνει όμως στην πραγματικότητα καθημερινά;

Περισσότερα...

Κορίνες και αστυνόμευση
korina DefektΤον πρώτο καιρό που μπήκαν οι κορίνες στη ζωή μας διευκόλυναν πολύ την κίνηση με αυτοκίνητο στη Λάρισα. Τον τελευταίο καιρό, δεν εμποδίζουν κανέναν να τις πατήσει και να παρκάρει πάνω τους. 
Άρα οι κορίνες από μόνες τους, όταν δεν υπάρχει βούληση αστυνόμευσης και εφαρμογής του μέτρου, δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα. Πολλοί λένε πως γι αυτό πρέπει να αλλάξουμε Δήμαρχο. Δεν έχει πια όραμα για τη Λάρισα.

Περισσότερα...

Δεν είδες που έχω τα Alarm αναμμένα ρε;
ESEL DimotisΠολλοί συμπολίτες μας αφήνουν το αυτοκίνητο παρκαρισμένο σε δεύτερη σειρά, εμποδίζοντας τους άλλους οδηγούς να περάσουν, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μποτιλιάρισμα. Αν κάποιος τους κάνει παρατήρηση, αντί να ζητήσουν συγνώμη και να απομακρύνουν γρήγορα το αυτοκίνητό τους, απαντάνε με αναίδεια λέγοντας, 
-Δεν είδες που έχω αναμμένα τα Alarm, ρε;
Αναρωτιέμαι, σε ποιον κώδικα οδικής κυκλοφορίας προβλέπεται πως αν ανάψεις το Alarm, μπορείς να αφήσεις το αυτοκίνητο στη μέση του δρόμου!

Δείτε τις φωτογραφίες:

Περισσότερα...

Πεζοδρόμια στο κέντρο της Λάρισας
Δεν θα ήμουν καθόλου υπερήφανος, σαν Δήμαρχος, με μια τέτοια εικόνα της πόλης. Και μην αναρωτηθεί κανείς που είναι αυτή η εικόνα. Ας κοιτάξει λίγο καλύτερα και με μια διαφορετική ματιά τη γειτονιά του και τους δρόμους που περπατάει, και θα δει πολλές τέτοιες εικόνες. 
Δείτε τα πεζοδρόμια στο κέντρο της Λάρισας:

Περισσότερα...

Μέχρι να σφυρίξει το όργανο της τάξης
Esel ParkenΑν ήξερε πως μόλις θα πέσει στην αντίληψη της τροχαίας θα τον τιμωρούσε και δεν θα σφύριζε να του δώσει την ευκαιρία να το απομακρύνει, δεν θα το άφηνε ούτε ένα δευτερόλεπτο εκεί. Όλοι παρανομούμε με τη σιγουριά πως όταν πέσουμε στην αντίληψη των οργάνων της τάξης, θα μας δώσουν το περιθώριο να το απομακρύνουμε. Δηλαδή η τροχαία τιμωρεί την παρατεταμένη παράβαση. Τι νόημα έχει τότε η πινακίδα που απαγορεύει τη στάση; Με αυτή την τακτική της Τροχαίας δημιουργείται τα αδιαχώρητο στη Λάρισα. Δείτε το:

Περισσότερα...

Το Δήμαρχο να τον αλλάξω, τον συμπολίτη μου πως θα τον αλλάξω;
Δείτε τις εικόνες απο την οδό Υψηλάντου στις 19/02/2014. Καταστηματάρχες βγάζουν τα κιβώτια όπως-όπως στο πεζοδρόμιο. Δεν θα μπορούσε να τα κόψει και να τα δέσει σε ένα δέμα;

Περισσότερα...

Τι πρέπει να υποσχεθούν οι υποψήφιοι δήμαρχοι σε τέτοιους πολίτες
Esel ParkenΣτον προεκλογικό τους λόγο πρέπει να συμπεριλάβουν και αυτούς οι υποψήφιοι δήμαρχοι.
Μη σας φανεί παράξενο αν δείτε, τον συγκεκριμένο οδηγό, να διαμαρτύρεται για την κατάσταση στους δρόμους της Λάρισας και να ζητάει από το Δήμαρχο καλύτερες συνθήκες. Τι θα έλεγε ο ίδιος αν έπρεπε να περάσει το αναπηρικό καροτσάκι της μάνας του απο αυτό το πεζοδρόμιο;

Περισσότερα...

Πλατεία ΟΣΕ στη Λάρισα
ESEL DimarxosΣτην πλατεία ΟΣΕ, στο κέντρο της Λάρισας, εκεί που χωρίζει το πεζοδρόμιο με την πλατεία, τα σχέδια προέβλεπαν και ένα φρεάτιο. Κάποιος έκλεψε τα σίδερα, κάποιος, που πληρώνεται να το καθαρίζει, δεν έκανε σωστά τη δουλειά του, κατέληξε σε μια εστία μόλυνσης και επικίνδυνη παγίδα για ατύχημα. Το σημείο αυτό το δρασκελίζουν κάθε μέρα εκατοντάδες συμπολίτες μας. Δεν βρέθηκε ένας να διαμαρτυρηθεί; Οι υπάλληλοι του Δήμου δεν τα είδαν; Αυτά δεν είνα ούτε από μια μέρα ούτε από έναν μήνα έτσι!

Περισσότερα...