Επειδή δεν κάνει μόνο το κρασί καλό και η μπύρα δεν είναι ο μόνος υπαίτιος για τα προβλήματα στο συκώτι, διαβάστε 10 πλεονεκτήματα της μπύρας και αρχίστε από σήμερα κιόλας να πίνετε ένα ποτηράκι καθημερινά. Αρκεί να μείνετε στο ένα ποτηράκι και να μην το παρακάνετε γιατί τα οφέλη θα αντιστραφούν!
Η μπύρα παρασκευάζεται από νερό, κριθάρι, λυκίσκο και μαγιά και περιέχει σημαντικές ποσότητες θρεπτικών στοιχείων, διαλυτών φυτικών ινών, μαγνήσιου, κάλιου, φώσφορου και βιταμινών Β, όπως είναι η Β12 και το φολικό οξύ.

Ασφαλή και οικονομική λύση για όσους υποφέρουν από ήπιες χρόνιες ασθένειες αποτελούν τα φυτοθεραπευτικά σκευάσματα. Πρόκειται για σκευάσματα που περιέχουν ως δραστική ουσία φυτικά συστατικά σε κατεργασμένη ή μη μορφή και τα οποία κερδίζουν συνεχώς το ενδιαφέρον των πολιτών.

Τα φυτοθεραπευτικά σκευάσματα χρησιμοποιούνται για πρόληψη και εναλλακτική ή συμπληρωματική θεραπεία, συνήθως σε ήπιες χρόνιες ασθένειες και δεν ενδείκνυνται για επείγουσες καταστάσεις, καθώς μεσολαβεί λανθάνουσα περίοδος 3-4 εβδομάδων για την έναρξη της δράσης.

Πρέπει να περνούν ανά διετία από επιτροπή των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας
Μεγάλη ταλαιπωρία βιώνουν οι ασθενείς με νόσο του Crohn και ελκώδη κολίτιδα. Παρότι οι νόσοι είναι ανίατες, οι πάσχοντες πρέπει να περνούν ανά διετία από επιτροπή των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ). Ότι δηλαδή συμβαίνει με πολλές σοβαρές παθήσεις οι οποίες δεν αντιμετωπίζονται. Στις δε επιτροπές δεν υπάρχουν γαστρεντερολόγοι, με αποτέλεσμα οι πάσχοντες να ελέγχονται από παθολόγους και χειρουργούς.

(Του Γιώργου Βασιλάκη)
Πριν ξεκινήσουμε την παρασκευή του σαπουνιού πρέπει να πούμε ότι η καυστική σόδα που θα χρησιμοποιήσουμε  χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Αν πέσει στο δέρμα μας, θα προκαλέσει χημικό έγκαυμα. Γι αυτό φοράμε πλαστικά γάντια και προστατευτικά γυαλιά. Επίσης αποφεύγουμε να εισπνέουμε τις αναθυμιάσεις που εκλύονται κατά την διάρκεια ανάμιξης της καυστικής σόδας με το νερό. Η όλη διαδικασία της παρασκευής είναι καλύτερα να γίνεται σε εξωτερικό χώρο μακριά από παιδιά και κατοικίδια.

Υπάρχουν, συγκεκριμένες τροφές, που «ξυπνάνε» τον μεταβολισμό και ελαχιστοποιούν τις τοξίνες, που μπλοκάρουν τον οργανισμό από το να χάσει τα περιττά κιλά.
Για να λειτουργήσουν οι συγκεκριμένες τροφές, πρέπει να καταναλώνονται ως μέρος μια σωστής διατροφής. Σημειώνεται ότι θαύματα δεν γίνονται σε περίπτωση που κάποιος συνεχίζει το junk food και απλά εντάξει τις συγκεκριμένες τροφές στο καθημερινό του διαιτολόγιο.

(Του Γιώργου Βασιλάκη)
Η κεραλοιφή είναι μια λιπαρή κρέμα που παρασκευάζεται πολύ εύκολα από παρθένο ελαιόλαδο και αγνό κερί μέλισσας. Είναι επουλωτική και καταπραϋντική, κατάλληλη για κάθε δερματοπάθεια. Στη παρακάτω παρασκευή έχει προστεθεί και λίγη μαστίχα Χίου για το άρωμά της και τις θεραπευτικές της ιδιότητες. 

 Χρησιμοποιείται για επούλωση εγκαυμάτων, ξηροδερμία, ψωρίαση, ακμή, σκασμένα χείλη, μυκητιάσεις, συγκάματα, κοψίματα, μυϊκούς πόνους,  πληγωμένες θηλές από θηλασμό κλπ.
 

Πολλοί από εμάς έχουμε στο οικείο ή στο φιλικό μας περιβάλλον κάποιο άτομο που πάσχει από ελκώδη κολίτιδα. Τι είναι όμως αυτή η πάθηση και πως αντιμετωπίζεται διαιτητικά; Η ελκώδης κολίτιδα είναι μια νόσος του παχέως εντέρου. Ως γνωστό στο τμήμα αυτό του εντέρου γίνεται η απορρόφηση του νερού και άλλων προϊόντων της πέψης. Στο παχύ έντερο επίσης σχηματίζονται τα κόπρανα. Σε πολλούς ανθρώπους το παχύ έντερο παθαίνει μια φλεγμονή, που έχει σαν αποτέλεσμα την διόγκωση του και την δημιουργία στην επιφάνεια του ελκών μικρού ή και μεγάλου πολλές φορές μεγέθους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, το έντερο να μην είναι σε θέση να απορροφήσει το νερό και επομένως τα κόπρανα γίνονται υδαρή, ενώ λόγω και των ελκών οι κενώσεις μερικές φορές είναι αιμορραγικές. Σ αυτή την περίπτωση μιλάμε για ελκώδη κολίτιδα.