Η Ελληνική Οικονομία κλονίστηκε έντονα την τρέχουσα δεκαετία τόσο από τις επιδράσεις των μνημονίων όσο και από την πανδημία του κορονοϊού.
Για τις παρεμβάσεις του Κράτους με επιχορηγήσεις στα νοικοκυριά και στους εργαζόμενους έχει γίνει πολλή κουβέντα. Οι εργαζόμενοι όμως στον ιδιωτικό τομέα και οι οικογένειές τους εξαρτώνται άμεσα από την πορεία των επιχειρήσεων, στις οποίες εργάζονται και μισθοδοτούνται. Οι πιο πολλοί από αυτούς απασχολούνται σε επιχειρήσεις του βιομηχανικού κλάδου και βεβαίως η πορεία των επιχειρήσεων αυτών τους επηρεάζει άμεσα.
Η Ελληνική οικονομία κλονίστηκε έντονα την τρέχουσα δεκαετία τόσο από τις επιδράσεις των μνημονίων όσο και από την πανδημία του κορωνοϊού. Η πορεία των επιχειρήσεων του βιομηχανικού κλάδου ενδιαφέρει περισσότερο, από άλλους τομείς δραστηριότητας, το κράτος, την κοινωνία και τους εργαζόμενους που εργάζονται και μισθοδοτούνται από αυτές .
Στο άρθρο αυτό κατατάσσεται, κατά τάξη μεγέθους, ο κύκλος εργασιών των μεγαλύτερων Θεσσαλικών εταιρειών, που έχουν την έδρα ή τον κύριο όγκο δραστηριότητάς τους στη Θεσσαλία.
Για να πωληθούν τα προϊόντα μιας βιομηχανίας απαιτούνται περιουσιακά στοιχεία πάγια (οικόπεδα, κτίσματα, μηχανήματα, μεταφορικά μέσα κλπ) και κυκλοφορούντα (πρώτες ύλες και έτοιμα προϊόντα). Αυτά τα κεφάλαια πρέπει να χρηματοδοτηθούν από ίδια κεφάλαια (των μετόχων), από μεσομακροπρόθεσμα (κυρίως τραπεζικά δάνεια) αλλά και βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις (τραπεζικά δάνεια, πιστώσεις προμηθευτών κλπ).
Των μεγαλύτερων Θεσσαλικών Βιομηχανιών.
Στο σημερινό άρθρο παρουσιάζονται τα κέρδη που αποκόμισαν από τη δραστηριότητά τους και ο φόρος εισοδήματος που πλήρωσαν οι μεγαλύτερες Θεσσαλικές βιομηχανίες το έτος 2020. Επί πλέον παρουσιάζεται πόσα από αυτά τα κέρδη έμειναν στην επιχείρηση για τη βελτίωση της δραστηριότητάς της.
Όταν μιλάμε για κέρδη μπορεί να αναφερόμαστε στα μικτά κέρδη, στα λειτουργικά κέρδη, στα κέρδη προ φόρων, στα κέρδη μετά τους φόρους και στα συσσωρευόμενα κέρδη.
Στο σημερινό άρθρο αναλύεται η αυξομείωση του κεφαλαίου κίνησης και η συμμετοχή του στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των μεγαλύτερων βιομηχανικών επιχειρήσεων για το χρονικό διάστημα (2018-2020). Δημιουργείται από το αρχικό κεφάλαιο και αυξάνεται με την πρόσθεση κυρίως των ετήσιων αποσβέσεων, των ετήσιων συσσωρευόμενων κερδών και των εισφορών νέου μετοχικού κεφαλαίου και μετριέται αν από το κυκλοφορούν ενεργητικό αφαιρεθούν οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις.