Κατασκευάστηκε με χρήματα των Ευρωπαίων φορολογούμενων για να διευκολύνεται η μετακίνηση τυφλών συμπολιτών μας. Και έγινε με τέτοιον τρόπο που να βρίσκουν τον μπελά τους τα άτομα αυτά. Αντί για πεζοδρόμιο για τυφλούς, το μετέτρεψαν σε εφιαλτική πορεία για τους συμπολίτες μας αυτούς. Αυτό το έργο κάποιοι το κατασκεύασαν κάποιοι το παρέλαβαν και έβαλαν την υπογραφή του για να πληρωθεί ο εργολάβος:

Τα φανάρια έχουν πια διακοσμητικό ρόλο στη χώρα μας. Κανένας δεν τα λαμβάνει υπόψη και χειρότερα από τους οδηγούς συμπεριφέρονται οι πεζοί, όπως θα διαπιστώσετε στα παρακάτω video. Δαιβαίνουν τις διαβάσεις χωρίς να κοιτάζουν καθόλου το χρώμα του φαναριού. Το ίδιο ισχύει και για τους οδηγούς, όπως θα διαπιστώσετε στα Video που ακολουθούν.

Ένας θεσμός που θα μπορούσε και θα όφειλε να να διδάξει τους μαθητές, πως και πότε μπορούν να περνάνε με ασφάλεια το δρόμο. Αντί αυτού δημιουργούν στα παιδιά την αίσθηση, ότι έχουν το δικαίωμα να ακυρώνουν τον ΚΟΚ και να περνούν μόλις φτάνουν στη διάβαση.
Ο νόμος που διέπει τη λειτουργία του θεσμού αυτού, είναι σαφής: "Ο σχολικός τροχονόμος ρυθμίζει την κυκλοφορία σε ορισμένο σημείο της οδού (και όχι σε διασταύρωση), διακόπτοντας τη ροή οχημάτων σε διατομή της οδού, όπου υπάρχει σημασμένη διάβαση πεζών."

Έχουν σταματήσει στη λωρίδα της εξόδου, χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι βάζουν σε κίνδυνο τους οδηγούς που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τη συγκεκριμένη λωρίδα για να βγούνε από τον αυτοκινητόδρομο…

Δυο μοτοσικλετιστές της τροχαίας Λάρισας κινούνται με μικρή ταχύτητα, ο ένας δίπλα στον άλλον, κουβεντιάζοντας χωρίς να νοιάζονται ότι εμποδίζουν την κυκλοφορία και τα αυτοκίνητα που ακολουθούν.

Τροχονόμος βγαίνει στη μέση του αυτοκινητοδρόμου, για να κάνει νεύμα σε αυτοκίνητο να βγει για έλεγχο. Μιλάμε για δρόμο με τρεις λωρίδες, όπου επιτρέπονται ταχύτητες μέχρι 120χμλ/ώρα. 

Η πρώτη εικόνα της χώρας μας μόλις μπαίνει κανείς από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα.
Κατά τα άλλα, είμαστε μια χώρα που ζει από τον τουρισμό και οι κυβερνήσεις μας δημιουργούν τις συνθήκες για να γίνει η χώρα μας ένας δελεαστικός προορισμός.
Κούνια που μας κούναγε!!!

Τον πρώτο καιρό που μπήκαν οι κορίνες στη ζωή μας, διευκόλυναν πολύ την κίνηση με αυτοκίνητο στο κέντρο της πόλης. Τον τελευταίο καιρό, δεν εμποδίζουν κανέναν να τις πατήσει και να παρκάρει επάνω τους.
Άρα οι κορίνες από μόνες τους, όταν δεν υπάρχει βούληση αστυνόμευσης και εφαρμογής του μέτρου, δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα. 
Οι αρχές, που δημιουργήθηκαν για τον έλεγχο και την επιβολή του νόμου, φιλισοφούν και λένε ότι φτάιει η παιδεία. Στα άλλα κράτη, με τα οποία θέλουμε να μας συγκρίνουν, το έλυσαν το πρόβλημα. Εμείς ακόμα φιλοσοφούμε.

Δίπλα στο δρόμο Τερψιθέας - Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, είδα εγκατελειμένη την πολυθρόνα της φωτογραφίας.
Ήθελα να 'ξερα, τι σκέφτηκε ο συμπολίτης μας όταν άφησε την χαλασμένη πολυθρόνα του μέσα στο ξένο χωράφι, δίπλα στο δρόμο.
Πόσο κάφρος πρέπει να είναι!!! Φαντάζομαι πως θα είναι κι αυτός ένας υπερήφανος απόγονος των αρχαίων Ελλήνων, που όλοι μας επικαλούμαστε τον τελευταίο καιρό...

Όταν οι πρόγονοι των άλλων ζούσαν στα δέντρα οι δικοί μας δημιουργούσαν πολιτισμό Οι απόγονοί τους όμως, χρόνια ολόκληρα τώρα, κτίζουμε επάνω στα μάρμαρα του πολιτισμού μας. 
Όταν οι Άγγλοι κλέβανε τα μάρμαρά μας, για να τα τοποθετήσουν στα μουσεία τους, εμείς κτίζαμε επάνω τους και τα χρησιμοποιούσαμε για οικοδομικά υλικά. Όσα μάρμαρα λείπουν από το αρχαίο θέατρο της Λάρισας, στην καλύτερη περίπτωση ενσωματώθηκαν στις οικοδομές ή γίνανε ασβέστης.

Δεν θα ήμουν καθόλου υπερήφανος ως Δήμαρχος με μια τέτοια εικόνα της πόλης. Και μην αναρωτηθεί κανείς που είναι αυτή η εικόνα. Ας κοιτάξει λίγο καλύτερα και με μια διαφορετική ματιά τη γειτονιά του και τους δρόμους που περπατάει, και θα δει πολλές τέτοιες εικόνες. Δείτε μερικές περιπτώσεις ασυδοσίας! Για κάποιες ευθύνονται οι πολίτες και σε άλλες οι δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες.

Πάντα ακούμε πως ένας τομέας από τον οποίο περιμένουμε πολλά για να βγούμε από την κρίση, είναι ο τουρισμός μας. Επίσης όλοι λέμε πως ζούμε στην ομορφότερη χώρα του κόσμου. Αλλά αυτό που δεν λέμε είναι πως αυτή τη χώρα, στην οποία έρχονται από τα πέρατα του κόσμου να την δούνε, εμείς την καταστρέφουμε. Δεν σεβόμαστε τίποτε!

Μη σας φανεί παράξενο αν δείτε το συγκεκριμένο οδηγό να διαμαρτύρεται για την κατάσταση στους δρόμους της πόλης και να ζητάει από το Δήμαρχο καλύτερες συνθήκες. Τι θα έλεγε ο ίδιος αν έπρεπε να περάσει το αναπηρικό καροτσάκι της μάνας του από αυτό το πεζοδρόμιο;
Λάρισα, οδός Δήμητρας

Κληρονομιά είναι όταν έχεις τα χαρίσματα, ή τουλάχιστον την προίκα (γνώση) των αρχαίων. Εμείς τους έχουμε απλά να τους επικαλούμαστε, ή να τους βάζουμε στις προμετωπίδες των εστιατορίων στο εξωτερικό (Restaurant Sokrates). Όσοι διδάχτηκαν από τους αρχαίους Έλληνες, δημιούργησαν και δημιουργούν πολιτισμούς στα πέρατα της γης και κτίζουν σύγχρονους... Παρθενώνες.