Δυο μοτοσικλετιστές της τροχαίας Λάρισας κινούνται με μικρή ταχύτητα, ο ένας δίπλα στον άλλον, κουβεντιάζοντας χωρίς να νοιάζονται ότι εμποδίζουν την κυκλοφορία και τα αυτοκίνητα που ακολουθούν.
Η πρώτη εικόνα της χώρας μας μόλις μπαίνει κανείς από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα.
Κατά τα άλλα, είμαστε μια χώρα που ζει από τον τουρισμό και οι κυβερνήσεις μας δημιουργούν τις συνθήκες για να γίνει η χώρα μας ένας δελεαστικός προορισμός.
Κούνια που μας κούναγε!!!
Δίπλα στο δρόμο Τερψιθέας - Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, είδα εγκατελειμένη την πολυθρόνα της φωτογραφίας.
Ήθελα να 'ξερα, τι σκέφτηκε ο συμπολίτης μας όταν άφησε την χαλασμένη πολυθρόνα του μέσα στο ξένο χωράφι, δίπλα στο δρόμο.
Πόσο κάφρος πρέπει να είναι!!! Φαντάζομαι πως θα είναι κι αυτός ένας υπερήφανος απόγονος των αρχαίων Ελλήνων, που όλοι μας επικαλούμαστε τον τελευταίο καιρό...
Όταν οι πρόγονοι των άλλων ζούσαν στα δέντρα οι δικοί μας δημιουργούσαν πολιτισμό Οι απόγονοί τους όμως, χρόνια ολόκληρα τώρα, κτίζουμε επάνω στα μάρμαρα του πολιτισμού μας.
Όταν οι Άγγλοι κλέβανε τα μάρμαρά μας, για να τα τοποθετήσουν στα μουσεία τους, εμείς κτίζαμε επάνω τους και τα χρησιμοποιούσαμε για οικοδομικά υλικά. Όσα μάρμαρα λείπουν από το αρχαίο θέατρο της Λάρισας, στην καλύτερη περίπτωση ενσωματώθηκαν στις οικοδομές ή γίνανε ασβέστης.
Δεν θα ήμουν καθόλου υπερήφανος ως Δήμαρχος με μια τέτοια εικόνα της πόλης. Και μην αναρωτηθεί κανείς που είναι αυτή η εικόνα. Ας κοιτάξει λίγο καλύτερα και με μια διαφορετική ματιά τη γειτονιά του και τους δρόμους που περπατάει, και θα δει πολλές τέτοιες εικόνες. Δείτε μερικές περιπτώσεις ασυδοσίας! Για κάποιες ευθύνονται οι πολίτες και σε άλλες οι δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες.
Πάντα ακούμε πως ένας τομέας από τον οποίο περιμένουμε πολλά για να βγούμε από την κρίση, είναι ο τουρισμός μας. Επίσης όλοι λέμε πως ζούμε στην ομορφότερη χώρα του κόσμου. Αλλά αυτό που δεν λέμε είναι πως αυτή τη χώρα, στην οποία έρχονται από τα πέρατα του κόσμου να την δούνε, εμείς την καταστρέφουμε. Δεν σεβόμαστε τίποτε!
Κληρονομιά είναι όταν έχεις τα χαρίσματα, ή τουλάχιστον την προίκα (γνώση) των αρχαίων. Εμείς τους έχουμε απλά να τους επικαλούμαστε, ή να τους βάζουμε στις προμετωπίδες των εστιατορίων στο εξωτερικό (Restaurant Sokrates). Όσοι διδάχτηκαν από τους αρχαίους Έλληνες, δημιούργησαν και δημιουργούν πολιτισμούς στα πέρατα της γης και κτίζουν σύγχρονους... Παρθενώνες.