Ιστορία του Νέου Ελληνισμού (13ος - 19ος Αιώνας)
Μια σειρά μαθημάτων ιστορίας με την Μαρία Ευθυμίου. Θέμα είναι η ιστορία του Νέου Ελληνισμού από τον 13ο μέχρι τον 19ο αιώνα.
Τα μαθήματα ιστορίας της κυρίας Ευθυμίου, είναι οργανωμένα σε θεματικούς κύκλους, απευθύνονται σε κάθε ενδιαφερόμενο, ανεξαρτήτως ηλικίας και επιπέδου γνώσεων και έχουν αποκτήσει φανατικό κοινό.


Η δύναμη των μαθημάτων έγκειται στον χαρισματικό τρόπο με τον οποίο η Μαρία Ευθυμίου αφηγείται την ιστορία, δένοντας τα γεγονότα, που συνήθως μαθαίναμε αποσπασματικά και κατακερματισμένα, σε ένα ενιαίο και συνεχές όλο, στην αμεσότητα, τη θεατρικότητα και το χιούμορ, με τα οποία η ομιλήτρια ζωντανεύει την κάθε εποχή κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού καθ’ όλη τη διάρκεια του μαθήματος. Κυρίως, όμως, έγκειται στη δυνατότητα αυτογνωσίας που τα μαθήματα προσφέρουν, γιατί όπως λέει και η ίδια «δημιουργώντας μίαν ατραπό στοχαστικής διαφυγής από το τώρα, η ιστορία, σε δύσκολους καιρούς, ανοίγει ορίζοντες που επιτρέπουν την επανατοποθέτηση του εαυτού μας στο σήμερα, την εκ μέρους μας αναπροσέγγιση της κοινωνίας μας και του κόσμου».

Η Μαρία Ευθυμίου (Λάρισα, 1955) είναι Ελληνίδα ιστορικός και καθηγήτρια πανεπιστημίου, ερευνήτρια Ιστορίας και Αρχαιολογίας, συγγραφέας ιστορικών βιβλίων, επιμελήτρια και συνεργάτης συλλογικών έργων και αρθρογράφος στην Ελληνική, Γαλλική και Αγγλική γλώσσα. Είναι βραβευμένη με το Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας. wikipedia

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.